Maria Amelie endrer ingenting

I går kveld ble Marie Amelie, årets nordmann i følge Ny Tid, pågrepet av åtte politimenn etter å ha holdt et foredrag på Nansens fredssenter. Skal man tro politiets twitterrepresentanter gikk det for seg uten dramatikk.

Maria er ulovlig innvandrer og har vært det i over ti år. Hun kunne fortsatt vært gjemt, om hun ikke hadde skrevet boken Ulovlig norsk under fullt navn. Nå skal hun altså sendes tilbake til Russland, hvor hun ikke har bodd på veldig mange år.

Dette har skapt furore i norsk media, det er jo klart at en jente som ser ut som oss og som tilogmed har skrevet en bok må få bli. Hun er jo et unntak, hun skal vi gå i fakkeltog for og protestere mot politiet for.

Jeg, derimot, er enig med politiet, justisministeren, sannsynligvis FrP og ikke spesielt overraskende Snorre Valen. Denne saken er ikke spesiell. Marie Amelie er bare nok en asylsøker som er her ulovlig og som skal ut. Det som Valen og jeg videre ser ut til å være enige om er at sånn kan det ikke være.

Vi kan ikke ha et samfunn der et land som desperat trenger befolkning velger å kaste folk ut. Et land som har eldrebølgen som største problem i umiddelbar fremtid ikke tar imot de som ønsker å bidra. Vi har som stat og økonomi ikke råd til å sende folk hjem.

Som jeg har skrevet om før, gi folk en tidsbegrenset arbeidstillatelse det sekundet de krysser grensa. Gi folk en mulighet til å oppnå drømmelivet her. Så, om de i løpet av f.eks tre år ikke får arbeid eller studieplass eller hva det skulle være, så må de søke på nytt, med mulighet for avslag. Det gir alle en fair sjanse, det ender problemet med at folk som kan og vil bidra må sitte på rompa uten å få lov. Det ville løst Maria Amelie-problemet på null tid.

Maria Amelie er ikke et unntak som må spesialbehandles, hun er symptomet på en ineffektiv og umennesklig innvandingspolitikk.

Les mer:

Fri innvandring og velferdsstaten – om Civitas optimisme « polecon.no.

Hvordan motivere asylsøkere « polecon.no.

Amelie fikk avslag på asylsøknad onsdag – VG Nett.

Kjæresten: – Frykter Maria Amelie kan bli sendt ut i natt – VG Nett.

Ulovlige Maria « minerva.

Påtalemyndigheten her i traktene « minerva.

Author: Jon

5 thoughts on “Maria Amelie endrer ingenting

 1. Hallo Jon, lenge siden sist. Kul og interessant blogg. Enkelt og greit med perfekt lengde på innleggene.
  Jeg leste den siste her nå om Amelie, og må si at jeg tenkte akkurat det samme selv da jeg så nyhetene i dag morges. Det som jeg mener er det “skremmende” i denne saken er måten det hele er blitt gjort på. Var vel unødvendig mye maktdemonstrasjon i pågripelsen?

  Det jeg stusset litt på i innlegget er at du i 4 avsnitt ser ut til å argumentere for hjemsendelse, mens du i 5 avsnitt ser ut til å agumentere for å la henne bli? Hva er det jeg har oversett eller ikke helt forstått her?

  Hilsen gamlenaboen 🙂

 2. Hei Håvard

  Takk for skryt, jeg mistenker at maktdemonstrasjonen kanskje var en bevisst handling for å få en avklaring fra politisk hold for noe som er vanskelig for politiet. Det har iallfall satt i gang debatten.

  Jeg prøvde i fjerde avsnitt å beskrive virkeligheten, uavhengig av min mening, mens i femte ønsket å la min mening komme frem tydeligere. Enig i at det kan forveksles litt.

  Hva driver du med om dagen?

 3. Aha, sånn å forstå. Det gir bedre mening. Ja, debatten raser virkelig, og jeg gjetter jo på at boksalget hennes også skyter i været som en konsekvens av dette. Aldri så galt at det ikke er godt for noe!

  Selv så begynner jeg nå på mitt andre semester av min mastergrad i økonomi på CBS (Copenhagen Business School hvis du lurte). Retningen heter Accounting Strategy and Control, og ser ut til å være en interessant kombinasjon av fag for min del.

  Og du? Er denne bloggen bare på hobbybasis, eller er den noe jobbrelatert?

 4. Helt ærlig så synes jeg ikke synd på dama. Javel, så har hun skrevet en bok, og hva så??? Det finnes utallige som har gjort akkurat dèt og mere til uten at de har blitt hyllet for det.

  Og hun har gjort norsk av seg. Fy fader, jeg blir så provosert. Det er mange andre som har gjort det samme, men får DE sympati? Får DE mediadekning?

  Får DE hyllest og støtte av tusenvis som står uten kontorene til regjeringen og skriker?

  Vi leser også om Amnesty som har kommet frem på banen. Juhuu, så bra!!!

  Men når vi leser og og hører om andre nordmenn som sliter verre enn “stakkars” Maria Amelia, fy fader, jeg blir så forbanna, hvor er de samme folka da?

  Jeg håper hun blir sendt vekk, at hun blir fjernet vekk herfra uten returmuligheter. Stakkars, hun har jo en kjæreste, uff, kanskje hun skulle få lov til å komme på besøk allikvel?

  Nei, jeg blir eitrende forbanna over hvor mye støtte denne merra av en “nordmann” får mens andre med LANGT VERRE skjebne enn henne ikke blir snakket om engang!!!!!!

  :@

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.