Sofaen truer Jens – et partimedlems klagesang

Dagsavisen melder at Jens frykter hjemmesitterne mer enn han frykter motstanderne i det kommende valget. Det har han all grunn til.

Som velger i Oslo, og medlem i Arbeiderpartiet, må jeg si at det ikke frister spesielt å gå til stemmeurnen denne høsten. La meg først si at så lenge Høyre har noe som helst å gjøre med FrP og KrF å gjøre vil det ikke være et reelt alternativ å stemme på dem. Men nå begynner man å nærme seg en situasjon der å stemme på Ap er uaktuelt det også.

Årsakene er flere, og de er fordelt på både kommunalt og nasjonalt nivå. I regjering og på Stortinget har Ap vist at de setter politiet foran personvernet med Datalagringsdirektivet. De støtter pamper over sliterne gjennom AFP-ordningen. De har en asyl- og innvandringspolitikk som faretruende nærmer seg Per Sandbergs og Christian Tybring-Gjeddes våte drøm. De har ikke fjernet kontantstøtten, ikke hevet momsgrensa på postordre fra utlandet, de har innført momspliktighet på digital tjenesteimport og kjørt halv moms på mat til ingen nytte istedetfor å heve barnetrygden tilsvarende som faktisk ville hjulpet barnefamilier, i stedet for den imaginære støtten halv moms liksom gir.

På kommunalt nivå er det hakket bedre, de ønsker kontantstøtten bort fra Oslo, som er en god start, men det er ekstremt vanskelig å gjennomføre i bare en kommune, så tror ikke det er spesielt aktuelt. Arbeiderpartiet i Oslo har lenge stått for en toromspolitikk i Oslo som gjør at markedsmekanismene som ellers ville utlignet prisene mellom to- tre og fireromsleiligheter ville utjevnet seg ikke får mulighet til dette. De vil i enda større grad regulere boligmarkedet til å tilpasse seg noen vedtatte forståelser om markedet som til envher tid i beste fall vil være forsinket, og i verste fall vil være regelrett feil. De har også mange bra saker, som i all hovedsak motsetter seg regjeringens uttalte politikk, og dermed sannsynligvis aldri vil gå gjennom.

Jeg ender nok opp med å stemme på dem, men når et partimedlem er så i tvil som jeg er, er det ikke rart Jens frykter hjemmesitterne. Det ville jeg også gjort om jeg var ham.

 

Mer om dette:

Vårt Land – Gallup: Oppreist i blå vind

One Reply to “Sofaen truer Jens – et partimedlems klagesang”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.