Dime-a-dozen – kjederestauranter i USA – Ruby Tuesday

Da jeg var i New York for et års tid siden var jeg innom to forskjellige restauranter i kjeden Ruby Tuesday. Etter en kjøretur til et outletsenter i New Jersey måtte vi ha noe å spise og stoppet rett ved en Wal-Mart. Vi så en restaurant som vi ikke hadde vært på før, men syntes menyen så morsom ut.

De skuffet ikke. Maten var kjempegod, kjøttet var mørt som fløte, pommes fritesen var crispy, grønnsakene var perfekte og porsjonene var av overraskende normal størrelse. Vi hadde biff begge to første gangen, da med alkoholfri drikke. De har godt utvalg lemonader, og jeg fikk smakt standard, jordbær, granateple og bringebær. Alle er gode, men bringebær er himmelsk. Dette var en restaurant som gav mersmak.

Da vi noe senere hadde vært på teater på broadway og sett Guys and Dolls, bestemte vi oss derfor for å spasere innom Ruby Tuesday på Times Square. Vi merket kjapt at stemningen her var en annen enn i New Jersey. Menyen var vesentlig mindre, og de hadde bare en brøkdel av drinkutvalget. Jeg fant noen spennende øl å prøve, men min kjære fant ikke noen av coctailsene hun hadde sett seg ut noen dager før. Litt skuffet fortalte hun kelneren at hun hadde håpet på det store drinkutvalget vi hadde sett, og han forklarte at med den trafikken de hadde på Times Square lot det seg rett og slett ikke gjøre å ha alle drinkene.

Men, i god amerikansk servicestil spurte han om hva hun likte og tilbød seg å lage en spesielt til henne. Det var fulltreffer. En rasberry mojito av de sjeldne. Det skal sies at klokka var 00:30 da vi ankom restauranten og det var ingen begrensninger på hva vi kunne bestille. Vi gikk for det eneste som nytter som nattmat i USA, et utvalg med starters og drinks all night.

Varme gode nachos med en fantastisk guacamole og salsa, skylt ned med ordentlig amerikansk godt øl. De tynne og crispy maischipsene, som de alltid ser ut til å få til bedre enn her hjemme, i forskjellige farger, med akkurat passe salt. Den ferske guacamolen og salsaen hvor du virkelig kjenner enhver ingrediens som separate, men utfyllende smaker. Ølet var det selvfølgelig heller ingenting å si på.  Sam Adams, Blue Moon og en håndfull flaskeøl fra forskjellige steder rundt i USA var akkurat det en sliten kropp måtte ha etter en lang dag i storbyen. De hadde “imported beer”, men kelneren strålte da jeg sa, “If I wanted dutch beer, I could’ve gone to Holland” (eller iallfall noe i den retningen, jeg var nok litt mindre velartikulert der og da).

Buffalo wings er av en eller annen grunn alltid godt i USA. De har oppskriften inne, og de kødder ikke med den. Sammen med god stangselleri og blue cheese dressing slår det bare ikke feil. Man får bare ikke samme kvalitet i Norge. Woodstock i Oslo hadde skikkelig gode vinger, men det er dessverre lenge siden de la ned og det lokalet ble BikBok eller Vero Moda eller noe.

Da starters og drinks og øl var fortært måtte vi bare ha en ting til, vi hadde nemlig i alkoholrusens lune bris funnet et must-have punkt på menyen. Deres vidunderlige Double Chokolate Cake. Som de selv beskriver den:

With a melted heart of warm chocolate. Served with a scoop of vanilla ice cream and accented with strawberry sauce.

Kan det bli bedre? Den smeltede sjokoladekjernen som blandes med jordbærsausen og vaniljeiskremen oppå når man spiser sjokoladekaken er ikke bare god, det var en perfekt avslutning på en utrolig god dag. Jeg vil absolutt anbefale alle å gå på Ruby Tuesday, både den på Times Square og de andre. Terningkast 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.