Dime-a-dozen – kjederestauranter i USA – Hard Rock Cafe

HRC NY
Skal man først ha overbygg er det morsomt med en halv Cadillac.

Når man tenker på amerikanske kjederestauranter, en av de første som dukker opp i ens hode er Hard Rock Cafe. HRC er et av verdens mest kjente restaurantkjeder, og de har stålkontroll på konseptet. Med signert rockememorabilia hengende på alle vegger, rockemusikk på høytalerne og egen butikk i restauranten som selger de ikoniske t-skjortene. Konseptet er stålklart, men er det Hard Rock?

Da man lett finner gitarene til Whitesnake på veggen, er det U2 som spilles på anlegget. Jeg har sett signerte Sex Pistols-effekter, men ut i lokalet runget A-HA. De blir nesten til hard rock det hooters blir til puppebar, et familiekonsept hvor far kan leke med tanken om å være vill.

Jeg har personlig vært innom en del HRC-restauranter. I tillegg til Oslo, kan San Fransisco, Hollywood, Las Vegas, Chicago, Niagara og New York nevnes. Har prøvd endel forskjellig mat, men i all hovedsak er det burgeren som gjelder.

Maten kan oppsummeres med to ord, ganske bra. Deres flaggskip er burgeren, men den er egentlig bedre på Friday’s, og det er den generelle trenden. Ingenting er dårlig, men stort sett alt er bedre andre steder. I USA har de et ganske ok utvalg av øl, mens det i Oslo går i Ringnes. De slår til på løkringer og milkshake, men går man på restaurant for løkringer og milkshake? Ikke er det billig heller. Av de amerikanske storkjedene er det vel faktisk bare avdøde Planet Hollywood som er dyrere.

HRC er et sted hvor man synes å huske at det var veldig kult og god mat, men når man går der skuffer hele greia litt. Skal man på tur til USA, kan det være morsomt å gå innom en for appetizers & drinks, som et vorspiel til en kveld på byen. Skal du derimot ut å spise middag, er pengene bedre brukt et annet sted. Terningkast 4.

Jon og servitør på HRC
En veldig ung Jon ble både mett og glad på Hard Rock i New York i 2002. Servitøren fikk god tips for dette.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.