Dime-a-dozen – kjederestauranter i USA – Bubba Gump Shrimp Co.

I de amerikanske kjederestaurantenes univers, finnes to klare klasser med restauranter. På den ene siden har du matfokuserte restauranter som Friday’s, Red Lobster og Ruby Tuesday. På den andre siden at du temarestauranter som Hard Rock Cafe og Planet Hollywood. Det er i den siste kategorien vi finner Bubba Gump Shrimp Co.

Jon drikker øl på Bubba Gump Shrimp Co.
Alt er best med sugerør, også øl 😉

Navnet kjenner man igjen fra filmen Forrest Gump, og det er ikke tilfeldig.

Noen av filmens produsenter gikk sammen med erfarne restaurantører og lagde konseptet, og det er virkelig gjennomført. På veggene har man skilt og bilder, alle ment å ta deg tilbake til filmen. Men, i god amerikansk stil har klart å styre seg fra overdrivelse. Hele lokalet er fullpakket av stash, men servitørene er hyggelige og ordentlige, og de serverer ikke dårlige velkomstreplikker hentet fra filmen.

En av de mer geniale ideene jeg har sett er at hvert bord har fått utdelt et Run Forrest og Stop Forrest-skilt. Dersom du ikke trenger noe spesielt, står skiltet på Run Forrest, men om man ønsker at servitøren skal komme innom setter man skiltet på Stop Forrest, så legger servitøren merke til det og man trenger ikke kave seg ihjel for å få regning eller dessertmeny.

Spesialiteten, som navnet kanskje sier noe om, er reker. Stekte reker og friterte reker, salat med reker og rekecoctail, her får du reker i mange varianter. Jeg kan anbefale en surf-and-turf-løsning. Fantastisk biff med gode friterte eller stekte reker er noe som er vanskelig å slå når det kommer til smak.

I god New York-stil serverte de på Bubba Gump på Times Square Brooklyn Brewery-øl på fat.  Og, i likhet med det meste annet på Times Square var restauranten åpen til lenge etter midnatt.

Kan anbefale både mat og stemning, selv om prisene er litt stive. At vi gikk på restauranten ved turistfelle nr.1, Times Square, hjelper nok ikke i lommeboka. Koselig sted for hele familien og fint sted til kveldskos etter lang shoppingdag. Terningkast 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.