Dime-a-dozen – kjederestauranter i USA – Planet Hollywood

En ung Jon på Planet Hollywood
Kanskje ikke så ung og langhåret lenger, men Star Wars er fremdeles konge.

Da jeg var 17 år og Star Wars var den feteste filmserien noensinne, var Planet Hollywood den kuleste restauranten jeg hadde vært på noengang. Jeg er nå til sammenligning nesten 30 og Star Wars er fremdeles den feteste filmserien noensinne. Planet Hollywood derimot, holder ikke lenger mål.

Ikke ulikt Hard Rock cafe er det en temarestaurant, men temaet her er film. Startet av Sly, Arnold, Demi og Bruce Willis, så film-creden er på G, og lokalene er fylt med klær, kulisser og ting brukt i alle verdens kjente filmer. I New York henger en dilligence fra “Stage Coach” i taket og det er biter av diverse dødsstjernemodeller spredt rundt i alle lokalene.

Når man er 17 er det opplevelsen av stedet, ikke maten, som er viktig og det holdt en stund for Planet Hollywood. Man blir blendet av alle kulissene og kostymene, og når man går derfra har glemt resten.

Etterhvert som man blir eldre, og man må betale selv, man forventer kvalitet og man har prøvd andre restauranter, så feiler Planet Hollywood på mange punkter. Jeg har spist flere retter der, men det er burger og fajitas jeg husker best. De var helt ok, men ikke en millimeter mer. Hvorfor overbetale for en ok burger, når en god burger koster mindre.

Nå er Planet Hollywood nesten historie. Antallet tidligere restauranter utklasser antallet nåværende restauranter totalt. Det er forståelig. Et konsept som ikke klarer fornye seg i lokaler som mister appellen etter et par besøk, da er det bare siste spikeren i kista at maten ikke er mer enn grei. La Planet Hollywood avgå med en verdig død, terningkast 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.