Jakten på kebabens hjerte – Lille Amir

God kebab på Lille Amir
Mmmm, ser det ikke godt ut?

Da jeg flyttet til Oslo var kebab noe du spiste fordi alt annet var stengt og du var for full til å si hamburger ved disken. Man spiste ikke kebab i edru tilstand.

Da jeg så klarte å flytte skrotten min ut av Sandnes, innom Setermoen og Fargo, og til Oslo, lette jeg etter noe spennende mat til studentvennlige priser. Flere pekte til Lille Amir og kebaben deres. “Men jeg skal ikke på fylla, jeg skal bare ha noe mat.” No matter, de fortsatte å peke. Jeg hadde ikke annet valg enn å hoppe i det. Det var den dagen kebab ble mer en fyllemat, det var da kebab ble godt.

I dag var det nesten like godt som den første gangen, som forøvrig en litt urettferdig sammenligning da ingen kan forventes å matche den mytiske første gangen.

Brødet er godt og crispy, og det holder seg sprøtt hele veien gjennom. Siden det er en fin balanse mellom kjøttet og grønnsakene blir det nok kjøtt og grønt til siste biten. Det hadde nok også gitt en god balanse i smaken, om det ikke hadde vært for en ting. De går i den klassiske kebabfella med altfor mye saus. Det blir så mye at smaken fra grønnsakene og kjøttet drukner i sausen. Jeg kunne selvfølgelig bedt om mindre saus, noe jeg alltid pleier, men tenkte at eg skulle spise den som servert. Kokken vet desverre ikke alltid best. Kjøttet er også litt seigt, en fare ved å bruke ordentlig kjøtt fremfor kjøttdeig som på enkelte andre steder, men har mer og bedre smak enn den samme kjøttdeigen, dessverre igjen kvalt av saushavet.

Stedet har den samme shabby stemnignen som sist, men også det samme hyggelige personalet. Jeg vil fremdeles anbefale Lille Amir, men de store orgasmene er her ikke lenger. Kjøttet lever ikke opp til forventningene men smaken er jevnt over god. Husk for all del å be om mindre saus 😉

Jeg spiste: Lam i pita – 60,-
Terningkast 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.