Tenkerne er ikke det vi tror

Noen ganger, spesielt når man leser om i stedet for av de store tenkerne, blir man overrasket av at de ikke faktisk var som de har blitt beskrevet. For mange økonomer er det kjent at Marx ikke var noen marxist. Nå viser det seg tydeligvis at Darwin var ikke var noen darwinist. Hva skal det bli av verden?

Dette er et godt tegn på at man må lese originallitteraturen mer. Kanskje det viser seg at Keynes ikke var noen keynesianer og at Reagan ikke var tilhenger av reaganomics. Jaja, Friedman var iallfall monetarist…

Darwin blir misbrukt – Kultur – Dagbladet.no.

One Reply to “Tenkerne er ikke det vi tror”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.