Siste jul på Island – Nyheter – Utenriks – Aftenposten.no

Siste jul på Island – Nyheter – Utenriks – Aftenposten.no.

Islendingene sliter om dagen. Etter kollapsen i finansindustrien kan de risikere et “brain drain” som vesten ikke har sett før. Hvis dette skjer er det et av to scenarier som er interessante, enten vil de resterende islendingene klare å bygge opp annen næring basert på de gjenlevende kreftene, eller så vil man se en total uttømming av den lille steinen i sjøen, bare fiskerne blir igjen. I tillegg vil et eventuelt EU-medlemskap kunne være katastrofalt for fiskerinæringen, spesielt om de spanske fiskerne utkonkurrerer de islandske på samme måte som de utkonkurrerte de britiske.

Jeg tror på mennesklig oppfinnsomhet, så jeg tror islendingene klarer seg helt fint. Det er alikevel spennende å se om man klarer omveltingen fort nok til å bygge opp et land knust av finanskollapsen.

Author: Jon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.