Holmenkollstafetten – nye og gamle politiske økonomer

Noen ganger i livet vet man at det man gjør er galskap, og denne helgen var nettopp en slik gang. Som gode politiske økonomer stilte flere av oss til start i Holmenkollstafetten. Jeg stilte personlig på tredje etappe for jobben, ODS-Petrodata, under navnet mODSquad (en henvisning til fortidens politiserier). Det var også et glimrende lag fra Politisk økonomistudiet på BI som løp veldig bra. mODSquad kom på 389. plass av 696 lag i A1 mosjon/bedrift flest herrer, mens Master i Politisk Økonomi – BI, kom på 32 plass av 63 i klassen A5 – Sammensatte lag.

Det spennende spørsmålet er alikevel hvordan vi gjorde det mot hverandre, og i god vitenskapelig tradisjon har man selvsagt illustrert med pene grafer.

Etappetidene fra holmenkollstafetten
Etappetidene fra holmenkollstafetten

Som man ser av den første grafen, hvor lavest tid på Y-aksen er best, startet ODS ganske bra, men etappene 3-6 var sterkere for politisk økonomi. ODS tar alikevel igjen og slår politisk økonomi på  de fleste etappene. Når man setter resultatene sammen og ser på sammenlagttiden, så blir grafen seende sånn ut:

Sammenlagttidene i Holmekollstafetten
Sammenlagttidene i Holmekollstafetten

Som illustrert i graf to, politisk økonomi ligger bra an, men med en sluttid på 1:19:36, må de se seg slått av ODS’ sterke 1:15:30. Så selv om jeg ikke akkurat dro opp tiden selv, lykke til neste år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.