Har inflasjonsmålet utspilt sin rolle – kanskje viser MMT veien?

ette er en gammel artikkel som er frisket litt opp av en tråd om Modern Monetary Theory, eller MMT. Renta som settes av Norges Bank brukes i prinsippet til å sette prisen for banker som låner penger av Norges Bank. Denne styringsrenta kan da gjøre lån billigere og dyrere for bankene som igjen kan gjøre… Continue reading Har inflasjonsmålet utspilt sin rolle – kanskje viser MMT veien?

Hvorfor er det så mye snakk om rasjonelle valg i økonomifaget?

Denne tråden ble først pubisert på Twitter Dette er et veldig interessant spørsmål. Først og fremst er det viktig å påpeke at i økonomifaget er rasjonelle valg en forutsetning for endel modeller, ikke en forventning til den virkelige verden. Men det er likevel noe som er verdt å utforske litt her. Tråd 🧵 1/15 Disclaimer:… Continue reading Hvorfor er det så mye snakk om rasjonelle valg i økonomifaget?

Hvorfor er det kjipt for et selskap når aksjene synker?

Dette var opprinnelig en tråd på twitter. Aksjekurser er interessante. Hva representerer de egentlig? I bunn og grunn representerer de markedsverdien av et selskap. Hva ville noen vært villige til å kjøpe selskapet for? Tråd 1/10 Disclaimer: denne tråden, som de fleste av mine tråder er en forenkling, og alle som har tatt på en… Continue reading Hvorfor er det kjipt for et selskap når aksjene synker?