Dime-a-dozen – kjederestauranter i USA – Hooters av

June 10th, 2010

På TVNorge fikk jeg her en dag med meg den amerikanske serien “Undercover Boss“. Den episoden handlet om sjefen i Hooters som ble ansatt i bunnjobber i sitt eget konsern for å se hva som kan gjøres for å redde den etterhvert synkende profittmarginen.
Anita drikker øl på Hooters
Han sa flere ganger at han gladelig ville latt sine døtre jobbe der, og det ikke skulle være nedverdigende for kvinnene som arbeider der. Han fikk seg derfor en vekker da både publikum og den ene restaurantsjefen behandlet jentene som sexkittens. Faktisk, lærdommen han satt igjen med, i mine øyne iallfall, er at skal du ha en arbeidsplass med mye trakassering er det fint om sjefen har vært Hooters-jente selv og har kjent trakasseringen på kroppen. Hun tok godt vare på sine ansatte og satte fulle kunder på plass.

Av nøyaktig denne grunn synes jeg Hooters er litt ubehagelig. De ansatte er hyggelige, men de er forberedt på å bli trakassert hvert øyeblikkk, og det burde man slippe i sin jobb. Hvis man får mulighet, ville jeg besøkt Hooters inne på Mall of America, som uten tvil er den beste jeg har vært på med hensyn til klientell.

I tillegg til denne problematikken, er en svært stor andel av servitørlønninger i USA basert på tips. I de fleste restauranter prøver de ansatte å oppnå mest mulig tips ved å yte god service. På Hooters spilles det i stor grad på sex. Noen ganger i så stor grad at det kan bli direkte ubehagelig. Deres familieimage er ofte vanskelig å forsvare, og det blir gjerne deres største ulempe i konkurransen med andre restaurantkjeder.

Men, dette er ikke en blogg om sosialpolitikk, det er en blogg om mat og sånt. Det er noe Hooters kan. Deres kyllingvinger er legendariske og deres supper er overraskende gode. I likhet med de fleste kjederestauranter, er “World famous …” faktisk noe å gå etter, ettersom det ofte er noe som de lager mye og kan godt.

Min kjære, for anledningen kledd så amerikansk hun bare kunne, fikk selvsagt sin favorittøl, Miller Light, rett fra kranene. Hun bestilte en burger, som for en førstegangsreisende til USA satt som et skudd. Selv foretrekker jeg de amerikanske ølene som ikke er laget på mais, og koste meg med Sam Adams av diverse typer, til deres World Famous Wings. Man kan si mye om amerikansk mat, men det er ofte godt, og man blir alltid mett.

Jeg vil med noe forbehold anbefale å ta turen innom Hooters, om ikke annet er det et morsomt sted å ha vært. Det meste på menyen er godt, men min klare anbefaling er Buffalo Wings. De lever opp til mottoet sitt, Delightfully tacky, yet unrefined, terningkast 4.


Om forfatteren:  To change this standard text, you have to enter some information about your self in the Dashboard -> Users -> Your Profile box.


Tags: , , , ,