Kebab er den nye taco 2 – kantarellkebab av

July 28th, 2011

I denne bloggen har vi tidligere slått fast at kebab er en del av den stadig bredere norske kulturen. Neste steg da er å gjøre den tradisjonelle norske kulturen en del av kebab. En fin måte å gjøre det på er med kantarell. Ved å bruke skogen som spiskammers, kan vi gjøre ikke bare skogen en del av bylivet, men også gi oss en nydelig kulinarisk opplevelse.

Jeg valgte her å gå for en kebab uten salat og saus, for å fremheve de gode smakene i kjøtt og sopp.

Ingrediensene er:

  • 500g lammekjøttdeig
  • 1 løk
  • 1 liten chili (styrke tilpasses etter ønske)
  • 1 spiseskje karriguffe med tomat og koriander
  • Masse kantarell (så mye du har tilgang til)
  • 4 Libabrød (kan også bruke pita her)
  • Mango chutney

Hakk løken og chilien, og stek kjøtt og grønnsaker hver for seg, med karriguffa i kjøttet etter en liten stund. Husk å tømme panna for væske med gjevne mellomrom for å steke og ikke koke kjøttet.

Legg brødet i ovnen på 200’C i 2 minutter.

Legg 1/4 av kjøtt og grønnsaker i hvert brød, smør på bittelitt chutney før du lukker brødet. Om man ønsker kan man også ha grønn salat, mais og tomat her.

Dette måltidet passer til en familie på fredagskvelden til gullrekka eller på en lørdag til en god film. God middag :)

Kantarell

Kantarell og grønnsaker i panna til det blir gyllent.


Om forfatteren:  To change this standard text, you have to enter some information about your self in the Dashboard -> Users -> Your Profile box.