Spaghetti er ikke bare spaghetti – Rustichella d’Abruzzo av

July 29th, 2011

Avogtil har man en matopplevelse som ødelegger alle andre matopplevelser i samme kategori for alltid. Man spiser noe som er så godt at man ikke kan spise tilsvarende mat noen gang uten å huske hvor bra det en gang var. Det har nå skjedd med spaghetti. Jeg har spist verdens beste spaghetti, og det har ødelagt meg.

I Italia ligger det en relativt liten pastafabrikk som heter Rustichella d’abruzzo og lager det som Heston Blumenthal mener er verdens beste spaghetti. Han, en av verdens beste kokker, valgte å bruke denne fremfor å lage en selv i sin perfekte spaghetti bolognese i “In search for perfection.”

På vår nylige reise til California dukket denne plutselig opp i en veldig bra dagligvarebutikk i Hollywood Hills. Og selv om 18 dollar er mye for 500 gram spaghetti, bare måtte jeg kjøpe to pakker.

Hemmeligheten deres er, i tillegg til en god oppskrift, at de bruker formene av bronse som er blitt brukt der i flere hundre år. Denne kombinasjonen av tradisjon og funksjonalitet gjør at de individuelle spaghettistråene er tykkere enn vanlig og har en ru overflate som gjør at mer av tomatsausen fester seg. Kokt til al dente er det å bite ned på en saftig og rik spaghetti ulikt noe annet man har smakt.

Spaghetti

Til denne spaghettien serverer jeg gjerne en tomatsaus bestående av:

  • 4-500 gram kjøtt/skalldyr
  • en løk
  • en boks Mutti plommetomater
  • en spiseskje tomatpuré
  • en teskje brunt sukker
  • litt frisk basilikum
  • en presset hvitløksfedd
  • en chilipepper
  • salt og pepper.

Dersom dere kommer over denne spaghettien er jeg ikke sikker på om jeg vil anbefale å kjøpe den, bare fordi du aldri vil nyte annen spaghetti igjen noensinne. Alikevel, vil du ha en pastaopplevelse som aldri før, kjør på.

Linker:

Rustichella d’Abruzzo – Produsent

Manicaretti – Amerikansk importør


Om forfatteren:  To change this standard text, you have to enter some information about your self in the Dashboard -> Users -> Your Profile box.


Tags: , ,