Ut å løpe 3 – Gadgets, apps og utstyr for en tjukkas av

March 20th, 2012

Det er nytt år, snart er våren for alvor her, og det nærmer seg tid for å dra ut og løpe på landeveien. Jeg har i det siste trent endel styrke for å få sving på kneet jeg skadet i fjor sommer, og ikke minst har jeg benyttet sjansen til å kjøpe endel nytt fancy utstyr. Dette utstyret skal selvfølgelig hjelpe på å holde styr på treningen, men ikke minst har det en egenverdi fordi gadgets er gøy.

Vintersport
Jeg gikk til innkjøp av nye, pene Fischer Superlight-ski og tilhørende Salomonstøvler. Disse fungerte helt glimrende på fjellet i 15 blå, og i marka i skarve 3-4 minusgrader. De funket faktisk så bra at da jeg skulle ta siste skøytetak (noe en rogalending åpenbart ikke burde prøve seg på) var glien på isen litt bedre enn antatt og jeg endte med hjernerystelse og en ukes sykemelding. Min venn Arve anbefalte sterkt appen Endomondo, men dekningen i marka var ikke helt konge, så det ble med tanken for min del. På hans iPhone så det ut til å virke helt glimrende. Kjenner jeg må på salget og kjøpe meg en ny stillongs, som viste seg å være litt kort bak. Håper på godt påskeføre, så vi får tatt noen runder til før skiene pakkes ned for godt.

Styrketrening
Jeg har i noen år nå vært medlem av Elixia og har i tillegg til å spille basketball på Elixia Colosseum gått på gruppetimer her og der. Da jeg falt og slo kneet mitt i fjor, fikk jeg ikke spilt basketball mer uten smerter, og sluttet dermed nesten helt å trene. I år har jeg tatt meg selv i kragen, og har begynt å gå på gruppetimer ganske ofte. Nå prøver jeg å gå 3-4 ganger i uken. I tillegg har jeg kjøpt ti timer med Martine, en veldig flink PT på Elixia Sjølyst. Dette er for å styrke hele kroppen, men spesielt for å styrke knærne, sånn at jeg kan begynne å spille basketball og ikke minst å løpe igjen. Til disse øktene bruker jeg mine gode Reebok crosstrainers, og nå har jeg kjøpt nye deilige treningssokker fra Nike som sikkert gjør økten myyyye lettere. Dette selvsagt i tillegg til ordinært gymtøy.

Løpegadgets

Alt man trenger for å ha det gøy når man skal løpe. iPod, iPhone, solbriller, puls/gps-klokke og tilbehør.

Løping
I år har jeg satt meg ett stort mål, 10km i Oslo Maraton. Hel- og halvmaraton lar jeg proffene ta seg av, så kan jeg heller sikte mot noe litt mer akseptabelt. Drømmemålet er å kunne jogge hele distansen uten å måtte gå noe som helst, men vi får se. Utstyret skal det iallfall ikke stå på. Jeg har følgende til løping: Sko fra Nike og New Balance, tights fra Adidas, vindjakke fra Nike og Asics, bukse fra Swix, regnjakke fra Nike, sokker i bøttevis fra Nike og Adidas, underskjorter med lange ermer fra Nike, og årets nykommer, dri-fit underbukser fra Nike. I tillegg burde jeg nok skaffe meg en knestøttesak, så om noen har tips til hvordan de funker og hvor man kjøper sånt så si gjerne fra.

Gadgets
Det viktigste for meg er nok gadgets og apps. Jeg har tidligere blogget om iPod, iPhone og Nike+-sensor. I år har disse får ytterligere selskap av Nike/Tomtom gpsklokke, som funker sammen med både Nikes skosensor og polar pulsbelte. Skosensor kan også brukes med iPod Nano, og om man har en nyere Nano kan man også bruke den med pulsbeltet. Min eldre versjon kan ikke det dessverre. I tillegg har man GPS-tracking av ens løperute med klokka, noe man også kan ha med Nike+ GPS-app. Dette selvsagt i tillegg til Nike+ iPod-app og en av mine favorittapps, Couch to 5K. Jeg kjører skullcandy in-ear øreplugger, men kommer nok når disse en gang ryker til å kjøpe Philips O’Neill The Specked øreplugger. De har styrket, tangle-free ledning og funker etter sigende veldig bra til trening.

Det viktigste er iallfall at man ikke bare kommer seg ut, men at man får kjørt statistikk og har de nyeste, mest avanserte verktøyene når man først er ute. At man har utstyret i orden, ikke bare for å motivere, men for å vise frem selv når motivasjonen tar et steg tilbake.

Lykke til!


Om forfatteren:  To change this standard text, you have to enter some information about your self in the Dashboard -> Users -> Your Profile box.